Behandeling

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

 Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding. 
Hippocrates (460-377 vChr.)

“Orthomoleculair” werd door professor en Nobelprijswinnaar Linus Pauling voor het eerst gebruikt in 1968. Orthos komt uit het Grieks, en betekent juist, recht of gezond. Moleculair staat voor molecuul. De orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar om de lichaamscellen te voorzien van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Hierbij kan orthomoleculaire therapie, bij ziekteprocessen, het lichaam ondersteunen om te genezen. De ziekteprocessen worden positief bestreden door het afvoeren van afvalstoffen en aanvullen van tekorten. 


Voordelen van orthomoleculaire geneeskunde

Bij orthomoleculaire geneeskunde worden alleen stoffen gebruikt die van nature voorkomen in onze voeding en ons lichaam. 
Er worden alleen stoffen gebruikt als hier wetenschappelijke onderbouwing voor is.
Een reguliere behandeling kan in bijna alle gevallen aangevuld worden met een orthomoleculaire behandeling.

Orthomoleculaire therapie is maatwerk en wordt op jou persoonlijk afgestemd. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en helpt je aansterken door optimale voeding. Dit zorgt ervoor dat je weer meer energie krijgt en dat je jezelf fitter en vitaler gaat voelen. Bovendien krijg je meer inzicht, waardoor je steeds meer grip krijgt op jouw eigen gezondheid.

 
Onderdelen van een orthomoleculaire behandeling

Doel
Wat wil jij veranderen aan jouw gezondheid? Dit is de vraag die centraal staat tijdens de behandeling.
Waarom wil je veranderen, en waarom is dit nog niet gelukt? Het is belangrijk om jouw doel duidelijk in beeld te krijgen.

Voedingsanalyse
Hierbij wordt gekeken naar jouw voedingspatroon. Er wordt gekeken naar macro-, en micronutriënten die je binnenkrijgt, maar ook of je voedingsstoffen goed kunt opnemen. Aan de hand van jouw klachten krijg je persoonlijk voedingsadvies.
We kijken met welke veranderingen je de benodigde voedingsstoffen binnen kunt krijgen én opnemen.
Natuurlijk houden we rekening met jouw voorkeuren, leefstijl en eventuele allergieën. 


Leefstylanalyse
Voor een gezond leven is een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Plezier hebben in bewegen, tijd nemen om te genieten en een gezonde nachtrust schiet er weleens bij in. Daarom is het belangrijk te ontdekken waar je blij van wordt, waar je van geniet en ’s ochtends voor uit bed springt. 

Meten is weten
Door testen in bloed, urine, speeksel, haar of ontlasting is het mogelijk klachten te bevestigen, of om oorzaken uit te sluiten. Hierdoor kunnen klachten sneller en efficiënter aangepakt worden.   Voor laboratoriumonderzoeken werken wij samen met gecertificeerde landelijke laboratoria. Capillair bloed voor onderzoek kan op de praktijk worden afgenomen. Onderzoeken door derden zitten niet in de prijs van een consult inbegrepen. Deze testen worden daarom alleen in overleg uitgevoerd.

 
Supplementen
Onder voedingssupplementen worden vitamines, mineralen, spoorelementen, probiotica en enzymen verstaan. Deze kunnen ter ondersteuning naast een gezond voedingspatroon worden ingezet om tekorten aan te vullen en klachten te voorkomen of bestrijden. Deze worden enkel ingezet als hiervoor wetenschappelijke onderbouwing is.

Supplementen zijn niet in de prijs van een consult inbegrepen.

Samenwerking
Bij de behandeling van klachten is het belangrijk om verder te kijken en de oorzaak aan te pakken. Daarom kan het voorkomen dat er naast voeding ook op andere gebieden, lichamelijk of geestelijk, aandacht nodig is. Hiervoor werk ik samen met specialisten uit de regio. 

Onafhankelijk
A-Santé werkt onafhankelijk. Hierdoor kan een selectie gemaakt worden uit supplementen van de beste merken en laboratoriumtesten van betrouwbare laboratoria.